Radu Jitaru: ”Sper să termin cursa în mai puțin de 90 de minute!”

Content builder for posts
13/05/2014
Lucian Al Mării
Lucian Al Mării: ”E o cursă în care trebuie să știi când să ataci”
12/03/2016

Radu Jitaru: ”Sper să termin cursa în mai puțin de 90 de minute!”

Fondatorul S-KARP, Radu Jitaru

Radu Jitaru, fondatorul S-KARP, va alerga pe 9 aprilie și se gândește să ajungă la finișul traseului în mai puțin de o oră și 30 minute. Absolvent al facultății de Sport, organizator de 15 ani al unui turneu de tenis în Brașov, Jitaru crede că S-KARP UrbanTrail Sinaia va avea un viitor sănătos și de lungă durată. Mai mult, fondatorul brandului românesc dezvăluie că o astfel de competiție ar putea avea loc și la Brașov.

Cum a avut loc apropierea dintre S-KARP și Asociația Sport la Orice Vârstă și, de aici, cum s-a ajuns la UrbanTrail Sinaia?

Colaborarea a început acum doi ani, ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Azuga cu Lucian Al Mării. Este prima dată când mă implic ca și co-organizator. Până acum am fost doar partener la diferite evenimente de sport și nu numai. Îmi pare bine că debutez cu prima competiție S-KARP în Sinaia, orașul meu natal și în același timp localitatea și zona care m-au inspirat la stabilirea numelui S-KARP. Clar că fără sprijinul primăriei Sinaia, a domnului Marian Panait și a domnului primar Vlad Oprea, acest eveniment nu ar fi putut avea loc. Le mulțumesc și pe această cale!

De unde ideea de competiție KnockOut?

Radu Milea și Lucian Al Mării sunt cei care au venit cu acest concept și cu stabilirea traseului, iar mie mi-a plăcut încă de la început. Este prima competiție de acest gen din România și mă bucur că poartă numele S-KARP.

Cum vezi acest concurs în anii care urmează?

Îi prevăd un viitor sănătos și de lungă durată. Am discutat deja cu Luci și despre un eventual S-KARP UrbanTrail Brașov, dar ne vom gândi la asta după 9 aprilie.

Legătura dintre S-KARP și alergare se face prin cele două modele de pantofi, Feline și Trail Runner. Ce recomanzi pentru UrbanTrail Sinaia?

Trail Runner este un pantof mai robust și puțin mai greu, pe când Feline este foarte ușor, 259 de grame, comod și care nu ”înnegrește unghiile”. Pentru ”Sinaia”, recomand ”Felinele”! Îmi pare bine că tot mai multe persoane aleargă și apreciază acest model.

Ambasadori ai cursei sunt doi sportivi care colaborează cu S-KARP. Ce ți-a plăcut cel mai mult la ei?

Atât la Vitalie Gheorghiță cât și la Toma Coconea am apreciat modestia și seriozitatea!

Care din ei va câștiga?

(râde) Nu mă pot pronunța!

Vei alerga cursa?

Da, sigur! O să alerg și sper să termin în mai puțin de 90 de minute!

Organizează o competiție de tenis pentru manageri

Apari în clasamentul ITF (n.r. – International Tennis Federation). De cât timp joci tenis?

Joc tenis, la nivel de amator, din 1993, din facultate. Anual, eu organizez la Brașov și un turneu, Manager Cup Tennis, competiție care anul trecut a ajuns la ediția a 15-a. S-KARP UrbanTrail va avea același traseu lung și frumos!

George Cosac, actualul președinte al FRT (n.r. – Federația Română de Tenis), a condus un club în Brașov. Te-ai intersectat până acum cu fostul component al echipei României de Cupa Davis?

Da, pe George îl cunosc, am colaborat cu el și mai păstrăm legătura. Acum doi ani a participat și el la Manager Cup Tennis.

Și-a rupt același deget la schi și la tenis

Ce materie îți plăcea cel mai mult la școală?

Sportul, bineînțeles! (râde)

Ce-ți convenea mai mult, aruncarea mingii de oină sau săritura la groapa cu nisip de pe loc?

Toate îmi conveneau, numai să fie sport (râde) Părinții mei m-au dus de mic la înot, dar cel mai mult m-am ținut de karate, cinci ani.

Ce joc preferai când erai mic?

Tenis cu piciorul și obligatea la bară, cu mingea.

Câte ore de sport faci pe săptămână?

Vara depășesc 15 ore, iarna strâng în jur de 10. Fac mountain bike, schi, snowboard, tenis, foarte rar schi nautic, cross fit și merg în drumeții.

Te-ai accidentat vreodată?

Da, de două ori la același deget, același tip de accident, cu aceleași urmări, la două sporturi diferite și preferate. Prima dată a fost în 1997, când coboram cu schiurile pe Karp. Am căzut și mi-am rupt degetul mare de la mâna stângă. Am fost operat și am avut o tijă în el. A doua oară, în 2007, la un meci de tenis din cadrul Manager Cup Tennis. Am căzut și mi-am rupt același deget, care a fost operat din nou.

Cine este Radu Jitaru

Radu Jitaru (44 de ani) este un om de afaceri, născut pe 21.03.1972 în Sinaia, are două fete, Oana (17 ani) și Andra (15 ani), și este împreună cu soția sa Anca din 1991. ”Am o familie frumoasă! Pe Anca o cunosc de 34 de ani. Mi-a fost colegă de bancă în clasa a 5-a, am fost colegi de clasă tot gimnaziul. Am un frate de 48 de ani cu care mă înțeleg foarte bine, cu care mă antrenez și cu care am multe activități împreună, mă bucur și de tata – 73 ani – care este sănătos, și nu în ultimul rând mă bucur de prieteni buni și de colegi care și ei contribuie la bunul mers al evoluției mele”, ne-a spus fondatorul S-KARP care a terminat Liceul de Informatică din orașul de sub Tâmpa. Antreprenorul din Brașov a făcut facultatea de Sport, dar nu a continuat în acest domeniu alegând să intre în business în 1993.  A început să producă săpun industrial într-un spațiu de numai 45 de metri pătrați, pornind de la o idee de afacere găsită de fratele lui într-o carte, a cusut apoi salopete pentru service-uri, iar din martie 1998 a început producția de încălțăminte. ”Prima factură de încălțăminte am emis-o pe 27 aprilie 1998”, povestește Jitaru. Compania a produs peste 3 milioane de perechi de încălțăminte în sistem lohn, pentru mărci precum Asolo, Tecnica, Roces, și alții, iar din noiembrie 2009 a început să-și construiască propriul brand de încălțăminte, S-KARP. ”Noi mai facem și producție pentru segmentul HORECA, avem un studio de gravură laser și producem foarte multe materiale promoționale. Toate aceste produse sunt realizate în special din piele naturală și ecologică, din lemn, din materiale compozite și din metal”, a adăugat Jitaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »