Lucian Al Mării: ”E o cursă în care trebuie să știi când să ataci”

Fondatorul S-KARP, Radu Jitaru
Radu Jitaru: ”Sper să termin cursa în mai puțin de 90 de minute!”
10/03/2016
Toma Coconea
Parapantistul de pe Jiu, Toma Coconea, cu ”aripa” întinsă, printre nori
15/03/2016

Lucian Al Mării: ”E o cursă în care trebuie să știi când să ataci”

Lucian Al Mării

Lucian Al Mării, fondatorul Asociației Sport La Orice Vârstă, vorbește cu regret despre faptul că nu poate concura la cursele pe care le organizează, mai ales că la S-KARP UrbanTrail Sinaia, o competiție KnockOut, ar avea posibilitatea să-și ”zdrobească” doi adversari feroce, doi prieteni! 🙂

Salut, Luci! O să te vedem la start?

Nu mai alerg la concursurile pe care le organizăm, am făcut-o de 3 ori, iar ultima dată, la Retezat SkyRace, stresul că mai sunt lucruri de făcut nu m-a lăsat să mă bucur de alergare. Deși am fost bine pregatit, m-am întors după 7 kilometri și mi-am reluat locul de organizator!

E totuși o cursă KnockOut! Ar fi un bun moment să-ți ”bați” adversarii.

(râde) Am doi ”clienți” pe care vreau să-i fac KnockOut la fiecare concurs, pe prientenii Florin Glință și pe Adi Răchită. Mă cam fac ei pe mine, pentru că sunt mai „ușori”, dar speranța moare ultima!

Să înțeleg că trebuie să ai habar de puțin box, să ieși bine din concurs!

Va fi o competiție în care trebuie să știi când să dai și când să te retragi sau să fii în expectativă. A se citi: când să ataci sau cum să pregatești atacul. (râde) Deși ne imaginăm strategiile concurenților, trebuie să așteptăm ziua concursului să le și vedem! Orice sportiv puternic poate câștiga cursa, fie el de plat sau de munte. Totul va fi foarte intens!

Crezi că ar fi bine să-l naturalizăm pe Vitalie Gheorghiță, unul din ambasadorii cursei? Să-l facem ”român de România”?

Mie îmi face placere să spun că Vitalie este deja român, mă bucură de fiecare dată prezența lui la evenimentele noastre. Este un mare sportiv, cu un caracter deosebit. Moldova este România, noi suntem români și nu înțeleg expresia ”român de România”!!

Cum a luat naștere S-KARP UrbanTrail Sinaia?

Ideea și conceptul erau pregătite demult, dar acest lucru s-a concretizat odată cu implicarea lui Radu Jitaru, proprietarul brandului românesc S-KARP, brand care a devenit în mod firesc sponsorul principal al concursului. Totul a decurs bine pentru că avem parteneri, sponsori, colaboratori și voluntari de calitate, alături de care totul pare ușor și coerent.

Ce presupune conceptul de UrbanTrail?

Cel mai ușor și comod este să alergi lângă casă, într-un parc. Ca să ajungi în parc trebuie să treci o stradă, poate să urci niște scări, în parc să folosești și niște poteci. Dacă ai noroc să stai într-un oraș de deal sau munte, UrbanTrail-ul devine perfect.

Organizați S-Karp UrbanTrail Sinaia pe fondul dispariției cursei de la Alba Iulia.

Alba Iulia City Race nu va dispărea, noi am exprimat în scris deja conducătorilor din Alba disponibilitatea de a-l continua în 2017, în anumite condiții care țin în primul rând de predictibilitate pe termen mediu și lung, dar și de susținere din partea comunității locale, logistica și eficiența în atragerea sponsorilor locali, puțin interesați. Am învățat din această experiență și în viitor anumite lucruri le vom face altfel.

Nu s-a supărat primarul Bușteniului, Emanoil Savin, că nu ați organizat și cursa asta tot acolo?

Domnul Savin iubește foarte mult sportul, sunt sigur că nu s-ar supăra să fie evenimente sportive în toate stațiunile din Valea Prahovei. Ca să glumesc puțin adaug… cu condiția ca cel de la Bușteni, SkyRace-ul, să aibă cel mai mare succes! (râde) Nouă ne place „competiția” dintre evenimentele noastre, ne motivează.

Dacă se ținea și ”Azuga”, aveați acum întreceri în toate stațiunile prahovene de la poalele Bucegiului.

Azuga Trail Race face încă parte din planurile noastre de viitor, mai trebuie adăugat și Predealul. Vom introduce încă un concept unic, dar toate la timpul lor. Ce ar fi viața fără surprize?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »